شنبه ۱۶ فروردین ۰۴

طرز تهيه چند مدل آش

۲۶ بازديد

طرز تهيه آش شله قلمكار:

مواد لازم براي درست كردن آش شله قلمكار

گوشت بدون استخوان:نيم كيلو

پياز متوسط:4 عدد

 سبزي:جعفري، گشنيز، اسفناج، تره و كمي شويد

نخود و لوبياچيتي:از هركدام يك فنجان

نعناع داغ:به مقدار لازم

روغن:نصف فنجان

 برنج:يك فنجان

نمك و فلفل:به اندازه دلخواه

آش شله قلمكار

طرز تهيه آش شله قلمكار:

مواد لازم براي درست كردن آش شله قلمكار

گوشت بدون استخوان:نيم كيلو

پياز متوسط:4 عدد

 سبزي:جعفري، گشنيز، اسفناج، تره و كمي شويد

نخود و لوبياچيتي:از هركدام يك فنجان

نعناع داغ:به مقدار لازم

روغن:نصف فنجان

 برنج:يك فنجان

نمك و فلفل:به اندازه دلخواه

آش شله قلمكار

طرز تهيه آش شله قلمكار

براي تهيه ي اين آش قديمي بهتر است قبل از هر كاري شب قبل حبوبات را خيس كنيد تا بهتر بپزند.براي تهيه ي اين آش پيازها را به صورت خلالي خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد.گوشت ها را به تكه هاي كوچكي تقسيم كرده و با پياز كمي تفت دهيد .

سپس سه ليوان آب داغ به ظرف مورد نظر اضافه كنيد و اجازه دهيد تا كاملا بپزد.بعد از اينكه گوشت به طور كامل پخت آن را به وسيله ي گوشتكوب له كرده و بكوبيد و به مواد آش اضافه كنيد.حبوبات و برنج و سبزي خرد شده و فلفل و گوشت له شده را كه با هم مخلوط كرديد به طور مداوم هم بزنيد تا ته نگيرد و كاملا جا بيفتد.وقتي كه آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو كنيد و با  نعنا داغ تزيين كرده و نوش جان كنيد.

 طرز تهيه كامل آش گندم:

آش گندم به روش‌هاي گوناگون تهيه مي‌شود. آش گندم غذاي محلي استان زنجان است. در زنجان گندم را تميز كرده و مي‌شويند. سپس در آب خيس مي‌كنند و پس از نرم شدن در شير مي‌پزند. در آذربايجان به اين آش هديگ مي‌گويند

 

 مواد مورد نياز براي پخت آش گندم

گندم پوست كنده وخيس كنده  2 ليوان

برنج شسته    1 ليوان

نخود   1 ليوان

لوبيا قرمز و لوبيا چيتي باهم    1 ليوان

 عدس  1 ليوان 

 سبزي آش ( گشنيز - تره - اسفناج - جعفري -   نيم كيلو

 پياز داغ   1 ليوان 

 نعناع داغ   نصف ليوان 

نمك - فلفل و زردچوبه   به ميزان لازم

 

 طرز تهيه كامل آش گندم خوشمزه

حبوبات را از چند ساعت قبل با آب ولرم خيس كنيد تا در هنگام پخت هم زودتر پخته شوند و هم نفخ آنها گرفته شود.

براي درست كردن آش بايد در يك قابلمه نسبتا بزرگ البته بستگي به حجم آش دارد ، انتخاب كنيد و تا نصف قابلمه  آب بريزيد و گندم را همراه با نخود و لوبيا داخل آن اضافه كنيد تا بپزند. بعد از به جوش آمدن آب  ، بايد حرارت را ملايم كنيد تا حبوبات به آرامي پخته شود. 

بعد از يك ساعت پخت گندم با نخود و لوبيا ، عدس و برنج را اضافه ميكنيم و مرتب هم ميزنيم تا ته نگيرد.

وقتي يك ساعت از زمان پخت برنج به همراه عدس و بقيه حبوبات گذشت .سبزي آش را به همراه نعناع داغ و پياز داغ  و همچنين نمك ، فلفل و زرد چوبه اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم همه مواد كنار هم بپزند و به اصطلاح جا بيفتند.

كه حدود 45 دقيقه كافيست. اگر در حين پخت آش آب آن كم شد ميتوانيد كم كم مقداري آب جوش به آن اضافه كنيد.

 طرز تهيه آش رشته :

 از 12 ساعت قبل از پخت، حبوبات را خيس كرده و چند بار آب آن را عوض كنيد تا نفخ آن گرفته شود. سپس عدس و لوبيا را با چند ليوان آب جداگانه بپزيد. چون عدس زودتر از لوبيا مي پزد.سبزي آش را خورد كرده، سير را پوست كنده و خورد كنيد و به همراه نصف قاشق چايخوري زردچوبه و روغن مايع كمي تفت دهيد. سير را نبايد زياد سرخ كنيد چون تلخ مي شود. 2 عدد پياز را نيز خلالي كرده و به همراه روغن تفت دهيد تا آب پياز كشيده شود. 

سپس به همراه نصف قاشق چايخوري زردچوبه، بگذاريد تا پيازها قرمز شوند. پياز داغ و سير داغ را براي تزيين روي آش كنار بگذاريد.2 عدد پياز را ريز خلالي كرده و در قابلمه آش مقداري روغن مايع بريزيد. پيازها را در قابلمه تفت دهيد. وقتي طلايي شدند، آرد گندم و زردچوبه را اضافه كرده و به همراه پياز تفت دهيد سپس حبوبات پخته شده را به همراه آب اضافي آنها به پياز اضافه كنيد.2 قاشق زعفران دم كشيده را به حبوبات اضافه كنيد.

سبزي آش و فلفل را به همراه 4 ليوان آب به حبوبات اضافه كنيد. وقتي آب جوش آمد، حدود نيم ساعت اجازه دهيد تا سبزي آش با حرارت ملايم بپزد.رشته آشي را از وسط نصف كرده و كم كم و در حالي كه آش را هم مي زنيد به آش اضافه كنيد. هيچ وقت رشته ها را به يكباره در آش نريزيد چون رشته ها به هم مي چسبند. حدود نيم ساعت براي پخت رشته ها كافي است. معمولا رشته هاي آش حاوي نمك هستند.كشك را روي حرارت بگذاريد تا حدود نيم ساعت ملايم بجوشد. اين كار هم باعث مي شود كه وقتي كشك را به آش اضافه مي كنيد، كشك بر اثر تغيير ناگهاني حرارت نبرد و هم اينكه جوشاندن كشك، ميكرب هاي احتمالي داخل كشك را از بين مي برد.

حدود نيمي از كشك را به آش اضافه كرده و هم بزنيد. كشك نيز حاوي نمك است. بنابر اين آش را بچشيد، و اگر احساس كرديد نمك آن كم است، طبق ذائقه خود يا حداكثر حدود 1/3 قاشق غذاخوري نمك به آش اضافه كرده و هم بزنيد. سپس زير قابلمه را خاموش كرده و در قابلمه را بگذاريد. اجازه دهيد تا حدود نيم ساعت، آش به همين صورت جا بيافتد.نعنا خشك را با مقداري روغن تركيب كرده و يك دقيقه حرارت دهيد. آش را در ظرف سرو كرده و آن را با سير داغ، نعنا داغ، پياز داغ، كشك و زعفران دم كرده تزيين كنيد

 

منبع : cookies - كوكي -يوتاب

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.